dilluns, 18 de setembre del 2017

ELS DOFINS


TRIEM EL NOM DE LA CLASSE...

Aquest any ens toca ser...UN ANIMAL QUE VISQUI A L’AIGUA. Hem portat animals de casa i hem fet votacions, finalment han guanyat...

ELS DOFINS!

També hem triat L’ANIMAL DE CADA TAULA, els hem posat en una bosseta... a veure quin animal ens tocarà??




Volem aconseguir el color dels dofins... barregem blanc i negre per aconseguir el color GRIS i ja podem fer dofins de plastilina... som uns artistes!
https://photos.app.goo.gl/yahf8GLmcMHfAd192
cliqueu foto


VOLEM DECORAR LA PORTA DE LA CLASSE

Entre tots decidim que farem un DOFÍ de plastilina...

El mar el volem fer de paper i despès ens hem dibuixat i cadascú ha triat on ens volíem posar: dalt d'un vaixell, jugant amb el dofí o nedant al mar.


https://photos.app.goo.gl/xsbsDb1wkELyR26F3
cliqueu foto

 MEDEIXEN...
Els dofins medeixen 3 metres... que grans! Ho hem mesurat amb el cos, amb passes, amb petjades... Hem descobert que amb petjades i passes surten números diferents.
cliqueu  foto
 MENGEN...
Per atrapar els peixos, els dofins es posen en rotllana, 
així és difícil que algú s'escapi!





PESEN...

Hem fet experiments amb les balances per saber quant podria pesar un dofí, i hem arribat a la conclusió de que un dofí pesa moooolt! com tots nosaltres junts!


https://photos.app.goo.gl/83vI45pMODaAzDQ63
cliqueu  foto

TENEN DENTS...

En una fotografia hem vist que els dofins tenen dents, en tenen moltes! Són petites i punxegudes. Les hem dibuixat i després les hem fet amb plastilina.

Les seves dents són diferents a les nostres!   


https://photos.app.goo.gl/9rpxuya3c0MSlGkz2
cliqueu foto

LES SIRENES VIUEN AL MAR AMB ELS DOFINS?
Ens hem fet aquesta pregunta, i hem decidit preguntar-ho als nens i nenes més grans de l'escola, que potser ho sabran... A 6è B ens han fet un Power Point i ens ho han explicat la mar de bé.

SORTIDA AL ZOO
Vam anar al zoo a veure els dofins. La monitora ens va explicar que fa molts i molts anys els dofins eren animals de 4 potes i no vivien al mar, fins que van provar de pescar peixos i com que els hi van agradar molt, en pescaven cada vegada més sovint... amb el temps van perdre les potes i els cabells i els hi van sortir ALETES.... es van convertir en els dofins que coneixem nosaltres.
Vam tocar el CRANI d'un dofí, era molt dur, vam veure que tenia ESQUELET, i la monitora ens va dir que la pell era molt fina, semblava d'una oliva.Els seus enemics són ORQUES I TAURONS.
També vam veure zebres, flamencs, pingüins, micos, un goril·la, uns ocells que tenien un bec molt llarg i un hipopòtam que dormia.
Després de dinar vam jugar una estoneta en un parc que era molt bonic. Ens ho vam passar molt bé!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada